Wat is een filterdroger

Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat is een filterdroger, wat is de functie van de filterdroger en waar bestaat een filterdroger uit.

Wat is een filterdroger

Een filterdroger zit gemonteerd tussen de condensor en thermostatisch expansieventiel / expansieklep en is een cilindervormig onderdeel.

Wat is de functie van een filterdroger

 De filterdroger heeft zoals de naam al doet vermoeden 2 functies namelijk het opvangen van vocht en het filteren van vervuilingen uit het systeem. Het opvangen van vocht is belangrijk want dit kan bevriezen en de aircoinstallatie verstoppen. Vervuiligen kunnen slijtage en vestoppingen veroorzaken en moeten er daarom uit gefilterd worden.

Vocht wordt uit het door de filter stromende vloeistof gehaald met behulp van silicakorrels / gel, vuil door de ingebouwde grove en fijnenere filterelementen.

Waaraan is een te vervangen filterdroger te herkennen

 Een kapotte, volle of verstopte filterdroger is helaas niet visueel te herkennen, hiervoor zal er een druktest gedaan moeten worden. Kenners adviseren de filterdroger iedere 2 jaar te vervangen, hiermee voorkom je vocht en vuilophoping en heb je maximale doorstroming. Een teveel aan vocht zal niet meer door de silicakorrels geabsorbeerd worden en er zal interne corrosie aan de airco onderdelen onstaan.

Waaruit bestaat een filterdroger

Een filterdroger bestaat meestal uit een aluminium huis, een buis en droging en filterelementen.