Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Goedkoop en vakkundig uw accu laten vervangen

Goedkope accu, moet u altijd een accu kopen van een A merk?Accu LageAutoKosten

De deelnemers van LageAutoKosten hebben in hun assortiment niet alleen accu's van het A merk Bosch maar leveren ook het LageAutoKosten goede en goedkope huismerk ProfParts voor de meest voorkomende modellen.

Zowel de Bosch accu's en de Profparts accu's worden geleverd met een garantie van 24 maanden. U kunt dus zeker zijn van de kwaliteit van zowel het A merk als ook het huismerk.

Een accu vervangen kinderspel?

Bij de oudere auto's was het vervangen van een accu een eenvoudige klus, de boel even op spanning houden voor behouden van geheugen in radio en navigatie en sleutelen maar.

Tegenwoordig is dit behoorlijk aan het veranderen en is het boordsysteem op spanning houden veel kritischer geworden. Ook een spanningspiek onstaan bij het monteren van b.v. de plusklem kan grote schade aanbrengen aan de boord electronica.

Het allernieuwste probleem bij het vervangen van een accu is dat bij sommige auto's de accu "ingeleerd" moet worden in de boordcomputer, zonder speciale apparatuur is deze accu niet te vervangen.

Een accu produceert bij sterk laden en ontladen knalgas (waterstof en zuurstof), een vonk kan genoeg zijn om een accu te laten ontploffen. Wees voorzichtig en ventileer goed.

Met steeds breder toegepaste hybride techniek en start-stiop systemen worden er ook andere eisen aan een accu gesteld. Wij monteren altijd een voertuigspecifieke accu die aan deze eisen voldoet.

Kortom ga voor het vervangen van een accu liever naar de deelnemers van LageAutoKosten.nl, zij hebben de kennis om dit vakkundig voor u te doen. Tevens voeren zij de accu op een milieuvriendelijke manier af.

Welke soorten accu's zijn er

 De in de auto toegepaste accu techniek kan tegenwoordig verschillen. Hebben de oudere voertuigen nog steeds een standaard loodaccu zijn de modernere auto's met bijvoorbeeld een start-stop systeem vaak voorzien van een AGM accu. 

De AGM (Absorbent Glass Mat) accu is een volledig gesloten accu die geen vloeistof maar een gel bevat. Ook is de constructie van de platen anders waardoor deze sneller kan laden en ontladen. Deze accu's kunnen kleiner gebouwd worden en zijn beter bestand tegen trillingen. 

Goedkoop een accu vervangen

Ga voor het goedkoop vervangen van uw auto accu naar de deelnemers van LageAutoKosten.nl. Vul uw postcode en kenteken in en u vindt de dichtstbijzijnde garage's en de laagste accu prijzen.