Trekt naar rechts

Bereken direct de prijs voor jouw reparatie of onderhoud.

Wat kan er aan de hand zijn als uw auto naar rechts trekt:

Wat moet als eerste gecontroleerd worden:

Als uw auto naar rechts trekt moet u als eerste uw auto op een aantal basisvoorwaarden controleren:

  • Bandenspanning voldoet aan fabrieksopgave
  • Gelijke banden en velgen op dezelfde as, niet alleen het gelijke merk maar ook het exacte type

Als tweede controle kunt u testen wanneer de auto naar links trekt:

  • Alleen bij remmen of duidelijker bij remmen
  • Bij het rechtuitrijden zonder te remmen op een vlak wegdek.

Als uw auto naar rechts trekt bij het remmen:

Als uw auto naar rechts trekt bij het remmen dan is er grote kans dat er bijvoorbeeld een remzuiger of remzadel vast zit. Ook kan het zijn dat de basisplaats van het remblok nagenoeg vastgeroest zit in het remzadel, dit kan bijvoorbeeld bij lange stilstand. Dit zijn niet de enige mogelijkheden maar wel de meest voorkomende. Andere mogelijkheden kunnen b.v. zijn verstopte remslang, kapotte rubbers, speling op kogels, hoofremcylinder, ABS unit etc. Met name op een rollen remmentestbank is goed te controleren of het aan het remsysteem of wielophanging ligt. Laat de vakmensen van LageAutoKosten.nl  een remmencheck doen. 

Als uw auto bij rechtuitrijden naar rechts trekt:

Let op dat u bij het testen of uw auto naar rechts trekt de weg volledig vlak is. De meeste wegen lopen namelijk iets naar rechts af i.v.m. waterafvoer en hier zie je ook dat goed uitgelijnde auto's de neiging hebben iets naar rechts weg te lopen.

Als uw auto bij het constant rijden naar rechts trekt kan dit komen doordat de uitlijning van de wielen niet correct is. Het advies is de auto vierkant / vierpunts uit te laten lijnen, d.w.z. dat niet alleen de vooras uitgelijnd word maar dat tevens de achteras in de meting en afstelling wordt meegenomen.

Om scheeftrekken door een rem die blijft hangen uit te sluiten kunt u na een ritje voorzichtig voelen of de temperatuur van de velg links veel verschilt met de velg rechts. Als er een duidelijk verschil is dan bestaat de kans dat er een rem constant blijft hangen, snel hiermee naar de garage is dan het advies!

Voordat een auto goed uitgelijnd kan worden dienen alle onderdelen van de wielophanging gecontroleerd te worden. Denk hierbij aan o.a. schokbrekers, draagarmlagers en stuurkogels, rubbers en stuurhuis. Vanzelfsprekend moeten ook de banden op de juiste spanningen in goede staat zijn en de juisten banden en velgen gemonteerd zijn.

Goed uitlijnen vergt niet alleen de juiste apparatuur maar ook vakmanschap. De deelnemers van LageAutoKosten.nl kunnen u hierin goed adviseren.

We geven hierboven de meest voorkomende redenen aan, maar de auto en met name de wielophanging van de moderne auto's is steeds complexer en het is onmogelijk om alle voorkomende euvels te beschrijven.